Onze voetafdruk.

Met een voorliefde voor producten van topkwaliteit, zijn wij ons tegelijkertijd bewust van onze voetafdruk. Daarom proberen we samen met (interieur)architecten en partners zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken.

Als je benieuwd bent naar de eco-vriendelijke opties voor jouw ontwerp, maak dan nu een afspraak. Of lees hieronder hoe wij dat bij andere projecten doen.

Siersema X Tarkett

De meeste broeikasgassen van een vloer komen vrij aan het begin en aan het einde van hun levensduur: bij grondstofwinning en bij verbranding na gebruik. Bij Tarkett weten zij dit allang. Daarom hebben zij het terugname- en recyclingprogramma ReStart® opgezet.

Dit innovatieve programma recyclet oude vloeren en snijafval, waardoor de meest vervuilende stappen worden overgeslagen. Het resultaat? Een gesloten kringloop, minder CO2-uitstoot én een prachtige, nieuwe vloer. Win-win!

Een initiatief waar wij trots ReStart®-partner van zijn. Dit kantoor op de Zuidas, waar wij onlangs 7000 m2 gerecyclede tegels hebben geïnstalleerd, is een goed voorbeeld hoe ReStart® is toegepast.

Siersema Stoffeerders - Kantoor op de Zuidas

Siersema X Forbo Flooring

Zeg je duurzame vloeren, dan zeg je Forbo Flooring. Dit Zaanse bedrijf maakt al 125 jaar Marmoleum, een linoleum vloerbedekking die voor bijna 100% uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen – zoals lijnolie, hars, kalk en houtmeel – bestaat.

Jaarlijks verwerken we duizenden m2 vloeren van Forbo. Snijresten zijn onvermijdelijk, maar het is zonde om hoogwaardige stukken Marmoleum weg te gooien.

Gelukkig heeft Forbo de ‘Take Back Service’, waar wij de resten aanleveren, en Forbo vervolgens weer verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe vloeren.

Siersema Stoffeerders - Missiehuis

Siersema X Ruwe Bolster

Wij geloven dat elk materiaal het waard is om te hergebruiken. Daarom bundelen we de krachten met Ruwe Bolster, een duurzaam verlichtingsmerk dat funky, maar praktische lampen maakt en ontwerpt. Upcycling en storytelling staan centraal bij alle ontwerpen.

De kwalitatieve stoffen en schuimdelen die overblijven na onze projecten geven we een tweede leven door hier one-of-a-kind lampen mee te creëren die ook nog de akoestiek in de ruimte verbeteren. Alles naar ontwerp en in opdracht van Sheryl Leysner, het creatieve brein achter Ruwe Bolster.

Met deze samenwerking brengen we letterlijk licht in de duisternis, door de verspilling te verminderen.

Siersema Stoffeerders - IDC Metri / Ruwe Bolster